www.pattyski.eu

Donovaly resort de schi in Slovacia

Donovaly este situata în Slovacia centrala, la 25 km de Banska Bystrica pe drumul inspre Ruzomberok (27km) la 980 m deasupra nivelului marii.
14 hoteluri, 15 lifturi, restaurante,inchirieri de skiuri, scoala de ski si camping, toate la dispozitia dumneavoastra, pentru a va petrece timpul intr-un mod placut, în acest loc.

Donovaly-profil

Cadere verticala max: 460m
Inaltime maxima: 1460 m
Teleski lift:17
lungime totala a pistelor 10 km.

Artificial snow 70%
Caracteristici statiunea Donovaly Statiunea Donovaly este unul dintre cele mai prietenoase regiuni din Slovacia, intr-o vale pitoreasca si cu un microclimat specific, bogat in zapada pe tot parcursul sezonului de iarna.
Un alt avantaj al regiunii este, ca totalitatea partiilor sunt acoperite cu iarba, deci si la un strat relativ mic de zapada partiile deja sunt practicabile.
Partiile, in toate gradele de dificultate (11 km), sunt deservite de 18 instalatii de transport pe cablu: 1 telecabina, 4 telescaune si 14 teleschiuri; Donovaly dispune si de o partie nocturna. In 2004, in zona Zahradiste a fost inaugurat telescaunul nou „Bully Express”, care a usurat mult situatia schiorilor si a snowboarderilor din regiune.
In 2005/2006 telescaunul de 3 locuri catre varful Nova-Hola a fost schimbat pe un telescaun „hibrid”. Acest gen de telescaun este a treia in Europa, impreuna cu instalatiile din Maria Alm (Austria) si Velka Raca (Slovacia)!
Caracteristicul telescaunului este ca pe aceeasi cablu sunt montate si scaunele („banchetele”) de 6 locuri si cabinele, schiorii si snowboarderii avand posibilitatea de a alege pe care vor sa le foloseasca. Ei formeaza doua randuri, cei pentru scaune cu schiuri si snowboarduri pe picioare, iar cei pentru cabine tinand in mana echipamentul.
Instalatia are doua viteze, asigura o urcare si coborare comoda, o viteza mare de deplasare, astfel avand posibilitatea de a mari numarul coborarilor.
Donovaly este totodata si paradisul iubitorilor schiului fond, cu peste 30 km piste amenajate si posibilitati de schi de tura. Unul dintre cele mai renumite evenimente este concursul de sanii trase de caini, organizat in fiecare sezon. Donovaly, la ora actuala este unul dintre cele mai mari si moderne regiuni de schi din Slovacia, unde in ultimii ani au avut loc mai multe schimbari, care au vizat nu numai modernizarea infrastructurii schiabile, dar si reteaua hoteliera si posibilitatile de agrement si distractie.
Servicii: service si inchirieri de echipament, restaurante, baruri, disco, posta, case de schimb valutar, restaurant cu autoservire, magazine, bankomat, biserica, piscina, sauna, jacuzzi, pizzerie, cu livrari la domiciliu.